Sportblessures

Sportblessures (overbelastingen) komen erg vaak voor en zijn het gevolg van sport of lichamelijke activiteiten spelenderwijs. Blessures die men oploopt tijdens onderwijssport tellen wij ook mee als sportblessures. De overbelasting is bij de meeste mensen acuut.
Voor sommigen kan het heel geleidelijk aan optreden.

Sportblessures kunnen leiden tot blijvende beperkingen zeker als het gaat om het type dat geleidelijk aan optreed. Het is van belang dat er bij overbelasting een goede begeleiding is. De begeleiding richt zich zowel op de behandeling van de blessure als de preventie van sportblessures.

Fysiotherapie

Bij D&G Fysiotherapie wordt eerst onderzoek gedaan om ernstig letsel uit te sluiten. Na de intake krijgt u advies over uw herstel. Wij adviseren over adequaat rust, rekken en gedoseerd trainen. De behandeling van sportblessures bestaat uit het oefenen met rektechnieken, ontspannende massage/sportmassage, spiertraining en medical taping.

Het is van belang dat u goed begeleid wordt met sporten om blessures tegen te gaan. D&G Fysiotherapie adviseert u graag op een goede voorbereiding van uw sportsessies. U kunt onder begeleiding bij ons sporten. Dit kan individueel,mocht u dan toch vragen hebben dan helpen onze medewerkers u graag. 

U kunt al voor tien euro bij ons komen sporten en u zit niet vast aan een abonnement. Voor meer duidelijkheid over het sporten bij D&G Fysiotherapie kunt u de voorwaarden van de strippenkaart raadplegen. 

Neem contact op of maak een afspraak:

D&G Fysiotherapie
Verdiplein 88-90
5049NP Tilburg
013-4553092
contact@dg-fysiotherapie.nl

Zorgmail
dengfysiotherapie@zorgmail.nl

Zorgdomein
U kunt ons vinden onder D&G Fysiotherapie